ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεθνές Eπιστημονικό Συμπόσιο

“Re(dis)covering Chora: The Byzantine Νame of the Rose”

Αθήνα, 25 και 26 Νοεμβρίου 2021

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων σας προσκαλεί στο διεθνές επιστημονικό συμπόσιο για την Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη με  τίτλο “Re(dis)covering Chora: The Byzantine Νame of the Rose”, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το διήμερο 25 και 26 Νοεμβρίου 2021 στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας & Ριζάρη 2). Στο συμπόσιο συμμετέχουν διακεκριμένοι βυζαντινολόγοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα αναδείξουν εκ νέου στη διεθνή επιστημονική κοινότητα τη μεγάλη σημασία του μνημείου, εστιάζοντας σε θέματα που άπτονται της ιστορίας, της αρχιτεκτονικής, της επιγραφικής και της τέχνης.

Το συμπόσιο θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία και ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση (υβριδικός τρόπος) και θα πραγματοποιηθεί σε πλήρη εναρμόνιση με τα ισχύοντα Υγειονομικά Πρωτόκολλα για τη διεξαγωγή συνεδρίων. Για την παρακολούθησή του είτε με φυσική παρουσία, είτε μέσω πλατφόρμας, απαιτείται προεγγραφή στον σύνδεσμο https://bluetree.events/client/International_Symposium_EKBMM_2021

Λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση, έως ότου συμπληρωθούν οι διαθέσιμες θέσεις.

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, Τηλ. 2310 889 830

Για την είσοδο στο χώρο του συμποσίου απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης του τελευταίου εξαμήνου.

Πρόγραμμα
PDF

Δελτίο Τύπου
PDF