Διεύθυνση Λεωφόρος Στρατού 2
546 40, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο (+30) 2310 889830 Φαξ (+30) 2310 853078 E-mail info@ekbmm.gr
projects@ekbmm.gr
© 2010 ΕΚΒΜΜ

Νέα

 • ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΟΛΚΑΣ ΙΙ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 1/12/2017 Δελτία Τύπου

  Περισσότερα
 • Τέταρτος κύκλος ομιλιών: "Η Κωνσταντινούπολη και ο Βυζαντινός Κόσμος" 28/5/2017 Δελτία Τύπου

  Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία, ο τέταρτος και, τελευταίος για φέτος, κύκλος Βυζαντινών Διαλέξεων με θέμα «H Κωνσταντινούπολη και ο Βυζαντινός Κόσμος».


  Περισσότερα
 • Τρίτος κύκλος ομιλιών: "Η Κωνσταντινούπολη και ο Βυζαντινός Κόσμος" 28/4/2017 Δελτία Τύπου

  Στις 27 Απριλίου 2017, ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία, ο τρίτος κύκλος διαλέξεων με θέμα «η Κωνσταντινούπολη και ο Βυζαντινός Κόσμος».


  Περισσότερα
 • Δεύτερος κύκλος ομιλιών: «Η Κωνσταντινούπολη και ο Βυζαντινός Κόσμος». 20/3/2017 Δελτία Τύπου

  Την Τετάρτη, 13/03/2017, πραγματοποιήθηκε το δεύτερο ζεύγος διαλέξεων του κύκλου ομιλιών με θέμα: «Η Κωνσταντινούπολις και ο Βυζαντινός Κόσμος». Ομιλητές ήταν ο διευθυντής του Βυζαντινού Μουσείο του Ιδρύματος Αρχιεπ. Μακαρίου Γ΄ στη Λευκωσία, δρ Ιωάννης Ηλιάδης και ο Διευθυντής του Κέντρου Βυζαντινών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστήμιο του Κοτς στην Κωνσταντινούπολη, δρ Ενγκίν Ακιουρέκ.


  Περισσότερα
 • Πρώτος κύκλος ομιλιών "Η Κωνσταντινούπολη και ο Βυζαντινός Κόσμος" 17/2/2017 Δελτία Τύπου

  Στις 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη εντυπωσιακή αίθουσα του Σεισμανόγλειου Μεγάρου του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη το πρώτο ζεύγος διαλέξεων του κύκλου ομιλιών με θέμα: «Η Κωνσταντινούπολη και ο Βυζαντινός Κόσμος».


  Περισσότερα
 • Κύκλος ομιλιών με θέμα: «Η Κωνσταντινούπολη και ο Βυζαντινός Κόσμος». 1/2/2017 Δελτία Τύπου

  To Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (ΕΚΒΜΜ)   σε συνεργασία με την Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών από τη Λευκωσία συνδιοργανώνει στο Σισμανόγλειο Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη σειρά επιστημονικών διαλέξεων για το ευρύ κοινό με θέμα τις βυζαντινές πόλεις-λιμάνια και την επίδραση της βυζαντινής Κωνσταντινούπολης στον υπόλοιπο κόσμο. Επιστημονικοί συντονιστές θα είναι η δρ Φλώρα Καραγιάννη και ο δρ Χαράλαμπος Γ. Χοτζάκογλου αντιστοίχως.


  Περισσότερα
 • Εγκαίνια σύγχρονης εικαστικής έκθεσης “Ωδή στη θάλασσα” 22/8/2015 Δελτία Τύπου

  Εγκαινιάστηκε χθές η σύγχρονη εικαστική έκθεση “Ωδή στη θάλασσα” στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά.


  Περισσότερα
 • ΕΚΘΕΣΗ: "ΩΔΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ" 10/8/2015 Δελτία Τύπου

  Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων σε συνεργασία με το 3ο εργαστήρι ζωγραφικής και το εργαστήρι χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., υπό την επίβλεψη των καθηγητών Ζωγραφικής Γιώργου Τσακίρη και Χαρακτικής Μανόλη Γιανναδάκη, καθώς και με την Εφορεία Δυτ. Αττικής, Πειραιώς και Νήσων διοργανώνουν στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά σύγχρονη εικαστική έκθεση με τίτλο: «Ωδή στη θάλασσα».  


  Περισσότερα